понеділок, 23 січня 2017 р.

День Соборності та Свободи України

У неділю 22 січня в Україні відзначають День Соборності і Свободи. Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту воз'єднанняУкраїнської Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 р.Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року. на Софійській площі у Києві."Віднині злилися в одне ціле віками розділені частини України - Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпровська Україна - в одну велику Україну. Збулись мрії, заради якихжили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка"  - так було написано в Акті злуки.
Офіційний державний статус День Соборності України отримав у 1999році, а в 2011 році було встановлено День соборності і Свободи України. 
Щороку 22 січня на вулицях міст і сіл України українці стають в живий ланцюг, що символізує об'єднання країни. 

Книжкова виставка у Чижівській сільській бібліотеці привертає увагу відвідувачів бібліотеки, та пропонує замислитись над історією країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар